برداشت جلبک اسپیرولینا در منزل با 3 مرحله ! چطور جلبک اسپیرولینا را برداشت کنیم؟

fresh 72 spirulina

میزان برداشت جلبک در هر برداشت چقدر است؟

در بخش های قبلی مساله نور، دما، چرخش محیط و محیط کشت را با هم بررسی نمودیم. در ادامه مجموعه آموزش هاس کشت جلبک اسپیرولینا، به بررسی نحوه برداشت می‌پردازیم.

Spirulina tank

یک مسئله بسیار مهم هنگام رشد اسپیرولینا این است که جمعیت نسبتاً متمرکزی را در مخزن خود حفظ کنید و بیش از حد برداشت نکنید، چون زمانی که توده زیستی کم باشد، اسپیرولینا های شما بسیار شکننده تر می‌شوند (توده زیستی به توده یا شمار سازواره های زنده ای گویند که در یک جا یا در یک ناحیه به خصوص زندگی میکنند) همچنین کمبود زیست توده باعث می‌شود که خورشید به جلبک های شما آسیب وارد کند و تجزیه سلولی صورت گیرد.

حجم زیست توده مناسب چقدر است؟

taped spirulina1پس از هر برداشت (یا پس از هر رقیق سازی (اگر در حال افزایش حجم محیط کشت باشید!)) شما باید حجم توده زیستی را اندازه گیری کنید، تا مطمئن شوید که مقدار توصیه شده یعنی ۰/۵ گرم بر لیتر باشد. روش های مختلفی برای اندازه گیری غلظت جلبک اسپیرولینا در محیط کشت شما وجود دارد: از دستگاه های کاملاً دیجیتال و تجهیزات اتوماتیک فوق العاده پیشرفته گرفته تا ساده ترین روش ها، که با استفاده از قاشق های چوبی و یک ظرف پلاستیکی سفید انجام می‌شود… همه ی روش ها کاری یکسان را انجام می‌دهند!

استفاده از تراکم نوری رایج ترین و گسترده ترین شیوه در خانه و در آزمایشگاه ها برای اندازه گیری زیست توده است.

منظور از برداشت جلبک اسپیرولینا در خانه چیست؟

خب اساساً، این بدان معناست که شما می‌توانید با تمرکز بر روی رنگ آکواریوم خود، اسپیرولیناهای خود را ارزیابی کنید. در خانه شما می‌توانید از صفحه های سشی برای اندازه گیری توده زیستی جلبک های خود استفاده کنید که هم ساده ترین نوع اندازه گیری و هم یک ابزار نسبتاً دقیق است (صفحه های سشی در سال ۱۸۶۵ توسط Angelo secchi اختراع شده است – برای اطلاعات بیشتر به ویکی پدیا مراجعه کنید)

دیسک سشی چیست و چه کاربردی دارد؟

صفحه ی سشی یک وسیله بسیار ساده برای اندازه گیری و البته بسیار ضروری برای محیط کشت شما می‌باشد. همه چیز هایی که نیاز دارید یک خط کش ساده و یک صفحه سفید کوچک است. شما می‌توانید از قاشق های چوبی ۱ سانتی متری نیز به جای خط کش استفاده کنید (از چاقو برای علامت گذاری میزان رشد بر روی قاشق های چوبی استفاده کنید) صفحه را برش دهید (به قطر ۲ اینچ یا ۵ سانتی متر) در برخی از مواد پلاستیکی (درب ظرف ماست نیز می‌توانید انجام دهید) سوراخ کوچکی را در وسط صفحه پلاستیکی سفید خود قرار دهید و خط کش را وارد کنید.دیسک سشی برای برداشت جلبک اسپیرولینا

همه چیزهایی که اکنون باید انجام دهید این است که صفحه سشی را در محیط کشت خود به نقطه ای انتقال دهید که صفحه قابل مشاهده نباشد. حالا باید عمق را به وسیله خط کش اندازه گیری کنید. اینکار در حالیست که صفحه سشی شما قابل مشاهده نیست. شماره ای که در روی خط کش میبینید به طور مستقیم با اسپیرولیناهای داخل مخزن شما مرتبط است.

نکات کلیدی برداشت جلبک اسپیرولینا

 

 

توده زیستی (یا غلظت) جلبک اسپیرولینا تقریباً بین ۱/۵ تا ۳/۵ سانتی متر است. معمولاً صفحه های سشی در حدود ۲ سانتی متری برابر یک غلظت ۰/۵ گرم بر لیتر است و این بدان معناست که زمین کشت شما آماده تولد است. اگر از صفحه سشی بیش از ۵ سانتی متر قابل مشاهده باشد (برای غلظت ۰/۳ گرم در لیتر) بدان معناست که زمین کشت شما بسیار تمیز است و شما باید قبل از هر چیزی اجازه دهید که آنها رشد کنند.

یه نکته کوچک خودمونی

فراموش نکنید که زمین کشت رقیق شده شما بسیار شکننده است. هنگام رشد اسپیرولینا در خانه یا در یک مزرعه تجاری، شما باید بسیار تلاش کنید که سطح توده زیستی کمتر از ۰/۳ گرم بر لیتر نشود. از طرف دیگر، غلظت ممکن است تا ۱/۵ گرم در لیتر افزایش یابد (وزن جلبک اسپیرولینا همیشه به ماده خشک موجود اشاره دارد)

همچنین روش های جالبی برای اندازه گیری میزان تراکم جلبک در خانه وجود دارد. برای مثال شما می‌توانید از دستگاه های چگالی الکترونیکی استفاده نمایید.

برداشت جلبک اسپیرولینا

ساخت دستگاه اندازه گیری چگالی برای برداشت جلبک اسپیرولینا در منزل!

در اینجا ما برای شما راهنمای گام به گام برای درست کردن دستگاه دیجیتالی اندازه گیری چگالی در خانه را گذاشته ایم:

  1. اولین کاری که انجام می‌دهید ۲ چراغ LED را به پایه قوطی کوچکی وصل کنید. قوطی که از آن استفاده شده شفاف بود و نشان دهنده فاقد ارزش آن است؛ به همین دلیل برای پوشاندن قوطی شفاف از نوار های مشکی استفاده شد. از این نوارها برای اتصال قوطی به چراغ های LED نیز استفاده می‌شود.
  2. برای اطمینان و پایداری عدد های نشان دهنده در طول زمان شما می‌توانید چراغ ها را به یک مبدل کوچک وصل کنید.
  3. استاندارد دیجیتال Lux meter راه حلی برای اندازه گیری میزان نور است. که از طریق چراغ ها به بالای قوطی وصل شده اند.
  4. سپس دستگاه با آب آشامیدنی درجه بندی می‌شود. درمورد سازنده این دستگاه، ۳۰۰ Lux بود.
  5. دقیقاً ۲۰ میل از زمین کشت را درون قوطی بریزید.
  6. اکنون شما می‌توانید چگالی زمین کشت خود را از روی دستگاه مشاهده کنید.

21 دیدگاه برای “برداشت جلبک اسپیرولینا در منزل با 3 مرحله ! چطور جلبک اسپیرولینا را برداشت کنیم؟

  1. محمد جعفری گفته:

    در مورد نحوه ساخت محیط کشت جلبک اسپیرولینا هم اگه میشه لطفاً توضیح دهید؟چطور میشه محیط کشت ساده ساخت

    • admin
      admin گفته:

      سلام. ممنون که مطالب ما رو مطالعه کردید. حتما این مقاله رو مطالعه کنید. مهم ترین نکته در ساخت محیط کشت اینه که مراحل رو به ترتیب و کامل انجام بدید.

    • admin
      admin گفته:

      در خدمت شما هستیم دوست عزیز. فقط کافیه با شماره 09170518566 تماس بگیرید تا کامل بهتون مشاوره بدیم و نحوه شروع کردن کار رو هم بهتون توضیح بدیم.

  2. حسام گفته:

    سلام ممنون از مطالب مفیدتون
    من یک اتاق بیست متری نور گیر بلااستفاده دارم . میخوام تولید جلبک رو شروع کنم و ساکن کرج هستم اما نمیدونم کجا میتونم بفروشم؟ یعنی برای فروش محصول باید کجا برم؟

    • admin
      admin گفته:

      سلام آقا حسام همراه همیشگی پارس‌جلبک.
      خب شما می‌تونید آموزش ما رو تهیه کنید، از مرحله صفر کار که استوک جلبک دستتون میرسه تا زمانی که شما بتونید محصولات خودتونو بفروشید همراهتون هستیم و کمکتون میکنیم.

  3. شباب گفته:

    سلام وقت بخیر،تشکر از مطالب بسیار مفیدتون،سوال بنده از شما اینه که رشد جلبک های متوقف شده و اصلا به غلظت مورد نیاز جهت برداشت نمیرسه ،مشکل رو از کجا میبینید و چه چیزی باید بهش اضافه کنیم

    • admin
      admin گفته:

      سلام خدمت شما.
      خب چندین عامل میتونه موثر باشه مثل: میزان محیط کشت، نوع محیط کشت، نور نامناسب، دمای نامناسب، آلودگی آب، آلودگی هوا.

      بهترین کار اینه که شرایط رشد رو کنترل کنید و مقداری جوش شیرین به محیط اضافه کنید.

  4. حمیده گفته:

    سلام،میشه لطفا راهنمایی بفرمایید بعد از برداشت اسپیرولینا،اب باقی مانده رو دوباره به مخزن برگردونیم و چقدر مواد بهش اضافه کنیم؟

    • admin
      admin گفته:

      سلام همراه گرامی پارس‌جلبک. این موضوع دقیقا به میزان برداشت شما بستگی داره. گاهی اوقات میزان برداشت شما ناچیز هست، پس خیلی نیاز به غنی کردن دوباره محیط کشت نیست. گاهی هم نه. اگر شما در یک لیتر، یک گرم پودر خشک برداشت کردید دوباره کامل محیط کشت به اون آب اضافه کنید.
      اما راه علمی سنجش میزان محیط کشت از طریق آزمایش است.

  5. علوی گفته:

    با سلام
    با تشکر از راهنمایی شما
    آیا بعد از هر برداشت جلبک نیاز هست محیط کشت زاروک اضافه گردد؟ آیا می شود مستقیم به نمک های مورد نیاز را به وان یا استخر اضافه کرد؟؟

    • admin
      admin گفته:

      سلام. خوشحالیم که مطالب ما رو پیگیری میکنید.
      باید آب محیط کشت رو بررسی کنید تا میزان مواد محیط کشت مشخص بشه. بعد میتونید به میزان لازم اضافه کنید. اما مساله اینجاست که با روش های تجربی هم میشه کار رو انجام داد. مثلا با توجه به میزان برداشت میشه فهمید الان محیط کشت توی اون محیط چقدر هست ( البته این روش برای سطح خانگی مناسبه و برای سطح های بزرگ حتما باید به صورت دقیق اندازه گیری بشه)

  6. پوریا گفته:

    باسلام
    ممنون از مطالب مفید و توضیحات واضح
    توی این مقاله به تعیین غلظت جلبک پرداخته بودین و چیزی درباره نحوه بردشات توضیح ندادین که به چه طریقی باید جلبک رو برداشت کرد.

    • admin
      admin گفته:

      سلام پوریای عزیز. توی یک مقاله جدا که به زودی منتظر میشه نحوه برداشت رو به صورت عملی حتما قرار میدیم. منتظر مقالات جدید و آموزش های ویدئویی ما باشید

  7. محسن گفته:

    سلام مطالب مفیدی است
    فقط ساده و بدون اصطلاحات میکروبشناسی و ازمایشگاهی نیست و برای عموم گیج کننده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *